Retur - Vid ångrat köp (Ej reklamation)

Från att du mottagit din order har du 14 dagars ångerrätt.

Produkterna ska vara i oanvänt skick samt i oskadad originalförpackning.  De flesta produkter kan du prova försiktigt på rent underlag och i strumpor, med undantag enligt nedan:
VIKTIGT! Av hygienskäl är produkter som provas /används utan strumpor på fötterna (med direkt kontakt mot huden) är undantagna från ångerrätten. Sådana hygienartiklar är t.ex. stödstrumpor, strumpor, tåseparerare, fotfilar, produkter för nageltrång, nagelvård, fotvård, hallux valgus, mortons neurom, hammartå, skoskav… Vid retur av en sådan produkt måste förpackningen vara obruten och produkten ej provad och helt oanvänd.
Alla returer kontrolleras noggrant av vår lagerpersonal.

Så här returnerar du din order (eller en del av den):

 1. Klicka här för att skriva ut returblanketten.
  Om du inte har tillgång till en skrivare till returblanketten, kan du skriva ner samma information för hand på en lapp och skicka med i paketet.

 2. Fyll i och lägg returblanketten samt produkten / produkterna i ditt returpaket. Emballera returen väl.

 3. Skicka tillbaka paketet till vårt lager. Använd följande returadress:

  Fotproffsen.se
  c/o DPC 3PL Solutions
  Falkenbergsvägen 10
  311 63 Älvsered


  Behöver fraktbolaget vår mejladress för avisering, så kan du ange: [email protected]

  VIKTIGT:
  Du står för kostnaden för returfrakt. Du väljer vilket fraktsätt du vill använda för returen.
  Vi rekommenderar dock att du returnerar ditt paket spårbart och eventuellt försäkrat så att du kan få ersättning ifall fraktbolaget skulle tappa bort din retur.

  Ett prisvärt alternativ är Postnords Skicka Hem fraktjänst. (Kan bokas även med försäkring upp till 5000kr om du väljer MEDIUM eller LARGE paket på länken)
  Alla returer måste skickas med leverans direkt till vårt lager och INTE till ett ombud. Vi kan inte hämta ut returpaket som har hamnat hos ett ombud.


 4. Vårt lager tar emot och kontrollerar din retur.
  Vid godkänd retur registreras en återbetalning enligt köpvillkoren via Klarna inom upp till 14 helgfria dagar.

Vanliga frågor:

 • Får jag prova produkterna innan jag returnerar dem?
  De flesta produkter kan du prova försiktigt på rent underlag och i strumpor, med undantag enligt nedan:
  VIKTIGT! Av hygienskäl är produkter som provas /används utan strumpor på fötterna (direkt på huden) är undantagna från ångerrätten. Sådana hygienartiklar är t.ex. stödstrumpor, strumpor, tåseparerare, fotfilar, produkter för nageltrång, nagelvård, fotvård, hallux valgus, mortons neurom, hammartå, skoskav… Vid retur av en sådan produkt måste förpackningen vara obruten och produkten ej provad och helt oanvänd.
  Alla returer kontrolleras noggrant av vår lagerpersonal.

 • Får jag returnera ett paket med endast frimärke på paketet (ospårbart)?
  Det får du, men vi rekommenderar att du returnerar ditt paket spårbart och eventuellt försäkrat så att du kan få ersättning ifall fraktbolaget skulle tappa bort din retur. Ett av de mer prisvärda alternativen är Postnords Skicka Hem som även är spårbart.
  OBS! Vi kan inte återbetala en retur som inte kommer fram till vårt lager. Är en returnerad vara skadad eller kommer bort i posthanteringen kan vi dessvärre inte ersätta dig för varan och du får själv reklamera till fraktbolaget.

 • Jag vill göra ett byte, hur gör jag?
  Du kan läsa mer om hur du gör ett byte om du klickar här.

 • Jag har ingen skrivare, hur gör jag?
  Om du inte har tillgång till en skrivare till returblanketten, kan du skriva ner samma information för hand på en lapp och skicka med i paketet.

 • Hur blir det med min Klarna faktura om jag gör en retur?
  Du kan rapportera din retur i Klarna appen eller genom att ringa till Klarnas kundtjänst på 08 – 120 120 25 om din faktura inte är betald för din order, så du inte får någon påminnelse för fakturan.
  När vårt lager har tagit emot din retur och kontrollerat samt godkänt returen registreras en återbetalning enligt köpvillkoren via Klarna inom upp till 14 helgfria dagar. Klarna kommer att skicka en avisering till dig på återbetalningen.

 • Var hittar jag artikelnummer och produktnamn?
  Artikelnumret finns på produktens förpackning och på din följesedel, orderbekräftelse (som skickades via mejl) samt faktura.

 • Var hittar jag mitt ordernummer?
  Ditt ordernummer hittar du i orderbekräftelsen som skickades via mejl och på din följesedel samt faktura.

 • Måste jag skicka min retur inom 14 dagar?
  Ja, vid köp av varor i vår webbutik har du som privatperson en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det datumet du har tagit emot en vara som du har beställt.

 • Vad händer om jag inte hämtar ut ett paket som har hamnat hos ombud?
  Outlösta paket omfattas ej av ångerätten. Det är ditt ansvar att spåra och lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid, som står angivet på avin och på spårningslänken. Spårningslänken och spårningsnumret hittar du i vår leveransbekräftelse som skickas via mejl.
  För paket som ej hämtas ut (kommer tillbaka till oss från ombudet med anledning av att paketet ej hämtats ut / efterfrågats av dig) debiteras en avgift på för närvarande 350kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt mottagit det i retur. Om varuvärdet i din order är större än 350kr, återbetalar vi mellanskillnaden. Om varuvärdet är lägre än 350 kronor debiterar vi istället hela orderbeloppet för ej uthämtade paket.
  Din orders innehåll inlevereras i vårt lager och kan inte skickas ut till dig med samma ordernummer. Önskar du beställa samma produkter på nytt, behöver du registrera en ny order.

 • Hur blir det med återbetalningen om jag returnerar en del av varor som jag handlat med rabatt genom ett erbjudande som t.ex. "Köp 3 betala för 2" eller mängdrabatt eller fri frakt...?
  När du p.g.a. ångerköp eller byte returnerar en eller flera varor från erbjudandet "Köp 3 betala för 2" eller  en "Mängdrabatt" kommer erbjudandet upphöra och du betalar ordinarie pris för produkterna du behåller.
  När du p.g.a. ångerköp eller byte returnerar en del av produkterna från en order med ett orderbelopp över gränsen för fraktfritt och det resulterar i ett nytt totalt orderbelopp under gränsen för fraktfritt tillkommer fraktavgift.

Klicka här om du vill läsa om våra fullständiga köpvillkor.